M-am mutat in casa noua!

Veti fi redirectionat automat in 4 secunde. Daca nu functioneaza redirectionarea, va rog vizitati
http://tarameainventata.net/lecturi
Multumesc!

duminică, 28 decembrie 2008

Anita Desai - Fasting, feasting


Am descoperit in autorii de origine indiana o frumoasa inclinatie catre povesti. Aceasta a fost singurul criteriu pe baza caruia am luat la citit Fasting, feasting si nu am fost dezamagita. Pe nesimtite si cu mare usurime, autoarea atinge subiecte care, in creionul unui scriitor mai putin talentat, ar putea parea greoaie si apasatoare. Limbajul simplu si structura deloc complicata ne infatiseaza cotidianul unei familii obisnuite dintr-un orasel din India in care viata este condusa de reguli nescrise dar bine inradacinate.
La o privire mai atenta descoperim insa o critica subtila a societatii americane, fie si numai prin alaturarea celor doua parti ale romanului: prima referitoare la viata ordonata si aparent bine-organizata a unei familii traditionale in India, si a doua parte care infatiseaza haosul familial si dezordinea dintr-o suburbie americana. In prima familie ordinea persista si viata calatoreste in linie dreapta pe niste sine pre-stabilite pe cand in familia americana, libertatea este nelimitata dar membrii familiei sunt singuri, impreuna. Arun este personajul comun acestor familii, fara sa faca parte, insa, cu adevarat din nici una dintre ele. Este si se simte neinteles in ambele si singurul comfort il gaseste in singuratate.
Sunt multe personaje in acest roman care merita toata atentia cititorului si este cu siguranta o carte de devorat, o lectura relativ usoara, dar cu substrat, daca vrei sa il iei in considerare.

Seja o primeiro a comentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Human Calendar

Cititori

Read in 2008

Tara mea inventata © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO