M-am mutat in casa noua!

Veti fi redirectionat automat in 4 secunde. Daca nu functioneaza redirectionarea, va rog vizitati
http://tarameainventata.net/lecturi
Multumesc!

vineri, 2 ianuarie 2009

Metroland - Julian Barnes



Metroland este romanul de debut al lui Julian Barnes, cel cu care a castigat Somerset Maugham Prize si pe care se pare ca l-ar fi scris pe parcursul a 8 ani.R omanul este unul deosebit de laudat si apreciat.
Cu adevarat pare un roman bine gandit, si bibilit. Fiecare cuvant pare asezat cu precizie intr-un loc dinainte stabilit si discutiile incluse in el sunt extrem de elaborate. Se vede ca este un roman cu o mare incarcatura emotionala.
Subiectul este evolutia unor tineri ai anilor '60 a caror adolescenta este presarata cu discutii filozofice printre obisnuitele manifestari de rebeliune adolescentina. Cei doi prieteni se cred, bineinteles, unici, si nimic nu ii satisface mai mult decat sa isi demonstreze aceasta superioritate prin diverse nazbatii copilaresti.
Partea a doua si a treia se concentreaza insa, pe numai unul dintre cei doi, evolutia acestuia, fascinatia lui pentru sexualitate si felul in care aceasta il orbeste in fata unor importante evenimente sociale. Mai tarziu insa, viata lui pare sa intre tocmai pe fagasul atat de dispretuit de el in copilarie si, uimire, asta nu il prea deranjeaza.
Romanul se citeste usor, in doar cateva ore, desi nu cu televizorul aprins pentru ca necesita si merita destul de multa atentie deoarece, se pare ca este un lucru reprezentativ pentru Barnes, sare brusc de la un subiect la altul.

Seja o primeiro a comentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Human Calendar

Cititori

Read in 2008

Tara mea inventata © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO