M-am mutat in casa noua!

Veti fi redirectionat automat in 4 secunde. Daca nu functioneaza redirectionarea, va rog vizitati
http://tarameainventata.net/lecturi
Multumesc!

joi, 22 ianuarie 2009

Haruki Murakami - La sud de granita la vest de soare


Haruki Murakami mi-a lasat o impresie minunata anul trecut cand am citit Cronica pasarii arc. Am imprumutat La sud de granita cu gandul ca voi fi cel putin la fel de impresionata. Dar, ca intotdeauna cand expectations are high, nici dezamagirile nu intarzie sa apara.
Cartea e numai buna de citit duminica dupa-amiaza, cand mori de lene si nu vrei sa iesi din casa. Se citeste usor, povestea este atragatoare si merita sa i se acorde toata acea dupa-amiaza de duminica. Cu toate astea nu are nici un pic din fantasticul Cronicii pasarii arc. Povestea de dragoste, desi extrem de romantica nu e tocmai memorabila. La o saptamana dupa lectura imi e greu sa-mi amintesc detalii.
Mi-au placut insa personajele, care dezvaluie un pic trasaturile japonezilor, felul in care iubesc si traiesc, dorinta permanenta de a-si imbunatati viata, gandirea si stilul de a trai in maniera conservatoare.
La sud de granita la vest de soare este un roman simpatic si usurel, care s-ar citi perfect intr-o calatorie, pe tren sau pe plaja sau pur si simplu intr-o zi libera. Nu primeste tocmai nota zece dar merita citit.

6 Comentários:

Esk spunea...

Daca m-ai fi intrebat pe mine intai, ti-as fi zis ca dupa Cronica Pasarii Arc, anumite romane nu mai merg :))

Crina spunea...

incearca in cautarea oii fantastice:P

Anonim spunea...

eu am citit mai intai "la sud de granita, la vest de soare" si, la mult timp dupa, "cronica pasarii arc". cred ca daca le-ai fi citit in aceasta ordine, "la sud de granita", te-ar fi impresionat mult mai mult. eu am avut norocul sa o citesc pe vremea cand nici nu stiam ca murakami se foloseste prea mult de fantastic, iar atunci... asteptarile mele erau altele. si pot spune ca nu mi-au fost inselate.

Mirela R. spunea...

Murakami este un scriitor de duzina. Intre el si Cohelio e o diferenta minima, care vine din cultura in care au fost educati.
Eu am fost foarte dezamagita de tot ce am citit de la Murakami. Poate doar "Padurea Norvegiana" mi-a placut. dar nu in mod deosebit.

Diana B. spunea...

Nu as fi chiar asa de drastica. Mie Cronica Pasarii Arc mi s-a parut chiar geniala. Si in nici un caz nu l-as pune langa Cohelo pe care il dispretuiesc.

dana spunea...

'padurea norvegiana' e categoric favorita mea. 'after dark', dupa aia, si 'kafka on the shore'. merita o duminica ploioasa.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Human Calendar

Cititori

Read in 2008

Tara mea inventata © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO