M-am mutat in casa noua!

Veti fi redirectionat automat in 4 secunde. Daca nu functioneaza redirectionarea, va rog vizitati
http://tarameainventata.net/lecturi
Multumesc!

miercuri, 30 iulie 2008

Siegfried - Harry Mulisch


Am terminat Siegfried pe nerasuflate desi inceputul a fost mai greu. Imi plac mult cartile astea pe nerasuflate, imi place sa citesc non stop indiferent de cat e ceasul si unde ma aflu si apreciez cartile care imi provoaca astfel de porniri.

Siegfried a lui Mulisch nu este tocmai o capodopera literara si nici subiectul nu este tocmai original, este insa scrisa intr-un ritm alert, include punctul de vedere a 3 naratori si abordeaza un subiect care e menit sa fie interesant. Printr-o combinatie de noroc si revelatie un scriitor deja faimos cunoaste unele detalii socante din viata fuhrer-ului Hitler. Ca orice scriitor, conexiunile pe care le face depasesc realitatea si intra intr-un taram al absolutului. Spre sfarsit el mediteaza la neant si face niste asociatii bizare intre Hitler, Wagner si Nietzsche. Romanul are un punct de intriga de necontestat; dupa inceputul oarecum plicticos, miezul povestii este acaparant si alert pentru a sfarsi in cateva pagini (imaginare?) de jurnal(paginile finale) ale Evei Braun. Personal, m-au atras idilica poveste a celor doi supravietuitori ai escortei lui Hitler si paginle de jurnal de la sfarsit.

Carti despre nazism si despre Hitler s-au scris nenumarate iar aceasta nu face decat sa expuna una dintre supozitiile cu privire la viata privata a lui Hitler. Cu toate astea, pentru un cititor care nu cunoaste detalii istorice cu privire la acest lucru, cartea ar putea fi totusi atragatoare.

Seja o primeiro a comentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Human Calendar

Cititori

Read in 2008

Tara mea inventata © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO