M-am mutat in casa noua!

Veti fi redirectionat automat in 4 secunde. Daca nu functioneaza redirectionarea, va rog vizitati
http://tarameainventata.net/lecturi
Multumesc!

marți, 24 martie 2009

Nina

Cum ar fi sa va treziti intr-o dimineata fara vedere...sa puneti mana pe carti, in biblioteca, sa le simtiti foile aspre sau lucioase, sa le mirositi, sa le auziti fosnind, dar sa nu puteti citi nici un cuvant. Cum ar fi daca dintr-o data ar fi intuneric si cum ar fi daca ati stii ca totul se datoreaza neglijentei unor doctori...

Cam asa e in fiecare zi pentru un baietel de doi ani si un pic si familia lui. La nastere, neglijenta doctorilor l-a aruncat in ceea ce parea a fi intuneric pe viata.
Retinopatia este o afectiune a retinei care este previzibila si care poate fi tratata cu succes atunci cand este observata imediat. Ea apare la copiii nascuti prematur care au nevoie de terapie cu oxigen imediat dupa nastere. Cand ne nastem, retina noastra nu este complet dezvoltata; surplusul de oxigen administrat unui copil nascut prematur provoaca "aglomerarea" unor vase de sange si in timp retina se dezlipeste iar vederea este redusa sau afectata complet.
Acest lucru i s-a intamplat lui Gruia iar acum el nu vede. Nu vede pentru ca doctorii romani nu au considerat necesar sa informeze parinti cu privire la riscurile administrarii de oxigen. Nu vede pentru ca doctorii nu s-au gandit prea mult la el ca om...poate nici macar ca pacient.
Parintii lui Gruia au gasit insa o solutie, o posibila speranta pentru Gruia. Ea costa, evident, foarte mult si pentru asta e nevoie de ajutor.

Nu fac reclama pe blog, cine ma urmareste stie asta....dar site-ul lui Gruia il urmaresc de cand s-a lansat, de cand erau doar cateva sute de dolari stransi din cei 27 500 necesari. Au mai ramas doar cativa pasi pana cand Gruia poate sa spere cu adevarat ca "nina" - lumina lui - va putea fi ceva mai mult decat un cuvant. Ajutati-l pe Gruia...oricum puteti! :)


Seja o primeiro a comentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Human Calendar

Cititori

Read in 2008

Tara mea inventata © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO