M-am mutat in casa noua!

Veti fi redirectionat automat in 4 secunde. Daca nu functioneaza redirectionarea, va rog vizitati
http://tarameainventata.net/lecturi
Multumesc!

vineri, 21 noiembrie 2008

Ruth Benedict - The Chrysanthemum and the Sword



The Chrysanthemum and the Sword nu este un roman si nu este fictiune. In ultimul timp se pare ca numai asta am citit asa ca acest studiu(extrem de interesant de altfel) a fost ca o gura de aer proaspat. Desi studiul a fost inceput in 1944, deci nu este tocmai de actualitate, ideile sunt interesante si noi. Pentru un pasionat de cultura japoneza (si se pare ca sunt multi in ultimul timp) consider cartea lectura obligatorie.
Cartea a fost scrisa din motive politice, pentru a fi de folos in al doilea razboi mondial si a putea preveni comportamentul japonezilor. Drept urmare, prima parte poate fi un pic plictisitoare daca nu esti neaparat pasionat de istorie. Pe parcurs, insa, atmosfera se destinde, discutiile trec de la strategie militara la lectii de mentalitate si moralitate japoneza. M-au fascinat detaliile despre felul de a gandi atat de diferit de al nostru dar si abordarea lingvistica.
Aceasta antropologie culturala acopera o multime de subiecte referitoare la viata politica, religioasa si economica a vietii in Japonia incepand cu secolul sapte dar si despre viata si regulile de familie.

Seja o primeiro a comentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Human Calendar

Cititori

Read in 2008

Tara mea inventata © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO