M-am mutat in casa noua!

Veti fi redirectionat automat in 4 secunde. Daca nu functioneaza redirectionarea, va rog vizitati
http://tarameainventata.net/lecturi
Multumesc!

duminică, 26 septembrie 2010

Ayaan Hirsi Ali - Infidel

Titlu original: Infidel
Autor: Ayaan Hirsi Ali
Lungime: 350

Citibilitate: maxima
Recomand: cu siguranta!Citind aceasta carte mi-am dat seama cat de putin stiu, cat de multe se intampla in lume fara ca eu sa fiu afectata si despre cat de multe lucruri aflu fara a le oferi insa importanta cuvenita.
Infidel este una dintre cartile pe care le consider lectura obligatorie. Afland despre aceasta persoana deosebita care este Ayaah Hirsi Ali parca mi-e si jena ca am comentat/discutat vreodata pe tema islamismului si a femeilor musulmane. Cartea aceasta m-a inspirat sa citesc, sa caut informatii, sa invat mai mult, sa nu mai dau verdicte si sa nu mai vorbesc fara sa stiu. 
Ayaan Hirsi Ali este o supravietuitoare a extremismului religios. De fapt, pentru a fi exacta trebuie sa spun ca ea se considera o supravietuitoare a Islamului. Pentru ca, dupa cum aflam din aceasta autobiografie a ei, toate ororile despre care stim ca se intampla in lumea musulmana - violenta fata de femei si copii, mutilarile, pedepsele drastice si inumane - toate acestea se intampla inca, nu numai in cazurile extreme ci, mai mult sau mai putin, in intrega societate musulmana din majoritatea tarilor in care acest cult religios este predominant.
Ca sa va dau un exemplu chiar din aceasta carte, in Olanda(tara in care musulmanii nu sunt majoritari), pe parcursul a 5 luni  intre anii 2005-2006, 11 fete musulmane au fost omorate de catre familiile lor pe motive de onoare (cel mai probabil pentru ca au avut relatii cu tineri de alta religie). Anual, mii de copii sufera inca de mutilari genitale executate fara anestezie si in mediu nesteril, pe motiv ca sunt astfel "purificati".
Desigur stiati cate ceva despre asta. Si eu stiam chiar fara sa citesc cartea. Ceea ce m-a impresionat pe mine a fost tocmai faptul ca aceste lucruri nu se intampla numai sub umbrela extremismului. Desigur, nu putem generaliza. Experienta autoarei este una tragica si marcanta. Curajul si avantul cu care lupta pentru cauzele in care crede vin din aceste experiente traumatizante. In acelasi timp insa nu pot ignora aceasta lectura, nu pot trece peste ea ca peste o poveste, nu pot sa nu va suplic sa cititi aceasta autobiografie si sa tineti minte.
Sa tineti minte ca in acesti mirobolant an 2010 mai exista inca persoane care sunt persecutate si amenintate cu moartea pentru ceea ce scriu, spun si cred.
Un alt lucru care m-a impresionat la aceasta carte, la autoarea ei de fapt este increderea pe care o are in propriile ei forte in primul rand dar si in sistemul politic despre care invata. Studiind stiinte politice la universitatea din Leiden, devine mai tarziu membra a parlamentului si desi nu se poate spune ca a rezolvat toate problemele pe care le-a ridicat, cel putin a atras atentia asupra lor si multe lucruri s-au intamplat tocmai datorita curajului cu care si-a expus punctele de vedere.
Gasiti pe Wikipedia mai multe informatii despre ea, dar va recomand sa cititi cartea!

2 Comentários:

Falvo spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

Rodie spunea...

Buna.

Sunt Cornelia si as vrea sa te rog daca esti dispus/a sa faci un schimb de linkuri cu siteul meu despre Rodie. Voi incerca sa acopar tot ce se poate despre fructul Rodiei.

Siteul se afla aici http://www.rodie.info/

Ma poti contacta folosind pagina de contact de pe site.

Astept un raspuns.
Multumesc pentru timpul acordat.r

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Human Calendar

Cititori

Read in 2008

Tara mea inventata © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO