M-am mutat in casa noua!

Veti fi redirectionat automat in 4 secunde. Daca nu functioneaza redirectionarea, va rog vizitati
http://tarameainventata.net/lecturi
Multumesc!

luni, 3 ianuarie 2011

The Other Queen - Philippa Gregory

Titlu original: The Other Queen
Autor: Philippa Gregory

Lungime: 437pagini
Citibilitate: da
Recomand: da

De ce am ales-o: pentru ca I love the series! :D

Pentru ca am citit multe carti care nu mi-au placut anul acesta, am abandonat toate lecturile incepute si care nu prea ma atrag si m-am gandit sa termin anul cu o carte care imi va placea cu siguranta. Pe lungul drum catre taramul meu de vis am luat acest roman al Philippei Gregory stiind ca n-o sa dorm prea mult.

Ca o paranteza, am fost placut impresionata de vagonul de cuseta al CFR - curat, decent, linistit. Am calatorit la caldura, intinsa in pat, leganandu-ma usor...chiar a fost o placere. Scump, dar a meritat. Poate am avut eu noroc, sau poate asa or fi toate vagoanele de cuseta pentru ca exista cineva care sa le pazeasca...nu stiu dar e trist. Gandul ca trenurile noastre sunt cum sunt si nu e din cauza autoritatilor ci a calatorilor.care daca nu sunt paziti, nu respecta nimic..aceiasi calatori care se plang de conditiile mizerabile dar lasa dupa ei in compartiment o mare cocina.
Revenind, romanul acesta face parte din cele in care Philippa Gregory recreeaza o epoca - mai precis aici este vorba de Maty Queen of Scots si perioada in care a fost prizoniera reginei Angliei. 
In ceea ce priveste romanele acestei autoare, eu le iau ca pe niste opere de fictiune de inspiratie istorica. Pentru unele dintre ele m-am documentat sa vad in ce masura sunt adevarate, pentru altele nu chiar asa mult. Pur si simplu, imi place sa le rasfoiesc, sa le citesc ca si cum ar fi povesti inventate, sa imi imaginez personajele cat mai aproape de viziunea autoarei.
In acelasi timp, ma motiveazasa citesc mai multa istorie. M-a interesat mereu istoria Angliei, in special perioada dinastiei Tudorilor asa ca acum recitesc diverse chestii la care trebuia sa fiu ma atenta la vremea lor. :)
Despre cartile acestei autoare v-am mai scris. Stiti deja ca-mi place mult asa ca nu o mai lungesc. Acest roman aduce totusi o mica schimbare pentru ca este scrisa din multiple point of view. Fiecare personaj are ocazia sa-si spuna punctul de vedere. Nu mi-a placut in mod deosebit abordarea aceasta dar in final a fost interesant.

Seja o primeiro a comentar

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Human Calendar

Cititori

Read in 2008

Tara mea inventata © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO