M-am mutat in casa noua!

Veti fi redirectionat automat in 4 secunde. Daca nu functioneaza redirectionarea, va rog vizitati
http://tarameainventata.net/lecturi
Multumesc!

luni, 8 martie 2010

1001 de nopti - volumul 1 (noptile 1 -24)


Poate ca stiti deja ca sunt un copil mai mare si ca orice poveste imi cade in maini ma absoarbe in intregime. De obicei asta se intampla cand nu mai dau pe aici cu zilele sau saptamanile. O poveste sau alta m-a acaparat. Imi este inca relativ usor sa renunt la internet desi simt din ce in ce mai des nevoia sa revin la blogurile pe care le construiesc cu atata drag.
Pasiunea pentru povesti este insa mai veche si mai bine intepenita in sufletul meu astfel incat disparitiile din online se explica de multe ori prin rataciri intr-o poveste sau alta.
Desigur, dintre povesti poate ca aceasta este cea mai cunoscuta.
O mie si una de nopti.
Altceva parca nici nu mai e nevoie sa spun, caci oricum toata lumea stie despre ce vorbesc. Dar...oare cati nu sunt ca mine? Cati nu au luat de bune povestile despre aceasta colectie si au lasat dorinta de a citi originalul intr-un coltisor neimportant al mintii.
Iaca asa am facut eu si m-am trezit acum, dupa lupte seculare cum s-ar zice, patrunzand pasionata intr-o lume de poveste cum alta nu-i. Nu, cu siguranta nu-s povesti pentru copii. Asta spun de la inceput, ca sa nu ne intelegem gresit. O mie si una de nopti sunt povesti pentru oameni mari. Povesti in care dragostea, ravna, puterea, sexul, respectul si viata in general come naturally. Nimic din ce este omenesc nu e rusinos si nici o nascocire nu este prea de tot. Acestea ar fi primele idei care mi-au rasarit in minte incepand sa citesc aceasta colosala colectie de povesti arabe.
Nu stiu in ce masura sunt indreptatita sa va dezvalui detalii din acest prim volum pe care il citesc si nici nu prea ma simt in stare. Fiecare poveste citita mi s-a parut perfecta si abundenta detaliilor si a imaginatiei m-a coplesit si nu pot decat sa le recomand cu mare entuziasm.

4 Comentários:

Serban spunea...

Uuu, ce blog tare ai!
Si eu imi propun de ceva vreme sa imi fac un astfel de blog.
De asemenea, tot de ceva vreme imi propun sa imi cumpar seria de carti '1001 de nopti'.:)

dragoş c spunea...

pai ar trebui sa spui ceva despre primul volum... doar nu e sfanta scriptura.

Diana B. spunea...

Da, m-am entuziasmat prea tare. Poate imi trece pana la volumul 2. :)

Adelina spunea...

Ce fain! Tb. să le recitesc şi eu. :)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Human Calendar

Cititori

Read in 2008

Tara mea inventata © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO