M-am mutat in casa noua!

Veti fi redirectionat automat in 4 secunde. Daca nu functioneaza redirectionarea, va rog vizitati
http://tarameainventata.net/lecturi
Multumesc!

sâmbătă, 27 februarie 2010

Marian Keyes - Anybody Out There


Titlu original: Anybody Out There
Autor: Marian Keyes
Lungime: 590 - pe nerasuflate
Atmosfera: un fel de râsu'-plânsu'
Citibilitate: ridicata
Recomand: da...de ce nu

Nu mi se intampla prea des sa citesc chick-lit...de fapt nu am mai facut-o de pe vremea "Bridget Jones". Desi genul mi se pare usurel, amuzant si relaxant, nu imi este indeajuns de drag pentru 1. a da banii pe cartile de acest fel si 2. a pierde prea mult timp cu ele. E adevarat ca timp nu pierzi chiar atat de mult cu ele fiindca se citesc dintr-o rasuflare si sunt echivalentul comediilor romantice care ne indulcesc unele seri mai girlie.
Din multe puncte de vedere mi-a placut acest roman care te face sa-l plimbi cu tine peste tot, desi nu este tocmai cel mai mititel volum si nici nu prea incape in orice geanta. Autoarea stie ce trebuie sa faca pentru a-si atrage cititorii intre paginile cartii si pentru a-i pastra acolo pentru o perioada cat mai indelungata si cu beculetul de interes aprins. Limbajul este simplu si deloc greu de urmarit. La fel si subiectul, o tanara cu jobul perfect (marketing pentru o linie de cosmetice) isi pierde sotul si incearca sa reia legatura cu el prin diverse metode. Recuperarea ei fizica dar mai ales cea mentala dureaza mai mult decat ar vrea ea sa creada si de-abea tarziu dupa mijlocul romanului (mult dupa ce cititorul si-a dat seama) reuseste sa recunoasca faptul ca sotul ei este mort.
Autoarea a descoperit cu siguranta secretul succesului si il foloseste din plin. Suspansul este la maxim inca de la inceputul cartii cand nu suntem prea siguri ce, unde si cum s-a intamplat. Personajul cu pricina - Anna se comporta ca si cum lucrurile s-ar afla pe calea cea buna cand ea de fapt este free falling, asa cum te-ai si astepta probabil de la o tanara vaduva. Recuperarea ei este emotionanta si poate ca iti si stoarce ceva lacrimi daca, in stilul caracteristic girlie, te identifici si te transpui in pielea personajului - lucru care nu este deloc greu de facut. Autoarea pare sa aiba fler pentru a iti induce acea stare de comuniune cu personajul si o simpatizezi fara sa-ti dai seama.
Da, stiu ca este chick-lit, si poate ca v-ati astepta de la mine sa nu fiu atat de indulgenta cu ea, dar mie chiar mi s-a parut ok. Daca ma gandesc mai bine, pot sa compar cartea cu genul celor politiste. Atata timp cat nu citesti exclusiv asa ceva, de ce nu?! E o gura de aer proaspat, o buna ocazie de reflectie asupra partii noastre mai sentimentale si o lectura usoara, de buzunar.

1 Comentário:

HappyScrappy spunea...

Te asteapta un premiu de 8 martie la mine pe blog: http://scrapbookemporio.blogspot.com/. Gasesti acolo toate instructiunile. Felicitari

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Human Calendar

Cititori

Read in 2008

Tara mea inventata © 2008. Template by Dicas Blogger.

TOPO